Informatii Traseu Utilitar

Traseu Utilitar

Traseul utilitar aplicativ este un circuit format din mai multe obstacole aplasate într-un spațiu marcat a căror parcurgere se succede într-o ordine și un timp bine determinate. Acesta reunește obstacole care solicită sportivului să posede calități motrice deosebite, multă îndemânare, viteză, forță, rezistență și coordonare.

Pregătirea fizică pentru parcurgerea acestui traseu trebuie să includă metode și tehnici de antrenament specifice pentru fiecare calitate motrică necesară. Trebui să sublinez faptul că în ecuația obținerii acestora , un factor decisiv îl reprezintă „timpul alocat antrenamentului „, cunoscut fiind faptul că dezvoltarea minimă a unei abilități, a forței sau vitezei necesită cel puțin 3 luni de pregătire consecventă.

De asemenea organismul are nevoie de o perioadă de adaptare la efort care de multe ori se prelungește de la un minim de două săptămâni chiar până la o lună. Numai după această perioadă de adaptare se poate începe influenţarea selectivă a aparatului locomotor (optimizarea dezvoltării fizice) și ulterior dezvoltarea calităţilor motrice (viteza sau îndemânarea).

Pentru rezultate maxime de multe ori este necesar mai mult de 1 an. Bineînțeles că totul depinde și de datele genetice, de forma fizică, înălțimea, greutatea, mobilitatea fiecăruia.

traseu utilitar academia de politie

Traseu Utilitar M.A.I. (Politie)

Este un traseu complex care cuprinde 11 obstacole ce trebuie parcurse într-un timp limită de 2 minute 25 secunde. Neparcurgerea corecta a unui obstacol poate atrage după sine o penalizare de 3 secunde care, evident, se adaugă la timpul total. Lungimea totala a traseului este de aproximativ 346 m. Cele 11 obstacole au fost selectate cu scopul de a solicita din toate punctele de vedere organismul, reprezentând pentru evaluator o o bună metodă de a testa forma fizică a candidatului, condiție cheie de admitere în școlile M.A.I.

traseu utilitar pompieri

Traseu Utilitar I.G.S.U. (Pompieri)

Traseul practic aplicativ IGSU este creat pentru evaluarea performanței fizie a candidaților care vor să urmeze o carieră în structurile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Traseul este alcătuit dintr-o serie de 10 segmente care trebuies abordate în ordinea amplasării lor și într-un timp limită de 1 minut și 5 secunde. Parcurgerea necorespunzătoare a unui segment duce la aplicarea unei penalizări de 3 secunde care se însumează la timpul limită total.

traseu utilitar armata - mapn

Traseu Utilitar M.Ap.N. (Armata)

Traseul utilitar aplicativ M.Ap.N este folosit de foarte mulți ani pentru testarea candidaților care doresc să urmeze o carieră militară. Dificultatea traseului poate fi una foarte mare în cazul persoanelor neatrenate întrucât el este alcătuit dintr-o serie de obstacole care necesită abilități speciale, motricitate, forță, viteză. Timpul total de execuție a traseului este de 1 minut și 40 secunde care cuprinde și penalizările (în secunde) acumulate în timpul parcurgerii traseului. Penalizările pentru fiecare obstacol pot fi de 2 sau 3 secunde conform tabelului de mai jos.

Testimoniale