Traseu Utilitar Aplicativ Academia de Politie

Traseu Utilitar M.A.I.

Este un traseu complex care cuprinde 12 obstacole ce trebuie parcurse într-un timp limită de 3 minute 10 secunde pentru a fi promovt cu nota 5 si 2 minute 20 secunde pentru nota 10. Neparcurgerea corecta a unui obstacol poate atrage după sine descalificarea din concurs sau o penalizare de 3 secunde care, evident, se adaugă la timpul total. Lungimea totala a traseului este de aproximativ 400 m.
Cele 12 obstacole au fost selectate cu scopul de a solicita din toate punctele de vedere organismul, reprezentând pentru evaluator o bună metodă de a testa forma fizică a candidatului, condiție cheie de admitere în școlile M.A.I.

Număr obstacole Timp limită Lungime totală
12 3 minute 10 secunde ~400 m

Probe traseu utilitar aplicativ Academia de Poliție

Săritura în lungime

Săritura în lungime de pe loc: 1.80m - 2.00m, necesită forța membrelor inferioare, în special forța explozivă, musculatura fesierilor bine devoltată.

Pasul sărit

Pasul sărit peste salteaua de 2 m - necesită forța membrelor inferioare-forța explozivă, detenta și coordonarea.

Rostogoliri

Două rostogoliri pe salteaua de 4m - necesită coordonare.

Deplasarea în echilibru

Deplasarea în echilibru pe banca de gimnastică de 4 m + 2m cu două gantere de 10 kg în mâini - necesită echilibru. Ganterele se depozitează simultan pe un suport la înălțimea de 1.85m - necesită forța umerilor.

Alergare în șicane

Alergare în șicane 3 x 10 m - necesită viteză de deplasare, schimbare rapidă de sens.

Săritura peste capră

Săritura peste capra de gimnastică de 1,30m, în sprijin depărtat - necesită forță explozivă pe picioare, dententă, coordonare.

Mers târâș

Târâș prin tunel de 6m cu diametrul de 70 cm - necesită orientare în spații închise și întunecate.

Săritura peste lada de gimnastică

Săritura peste lada de gimnastică 1,60 m - necesită forță explozivă pe picioare, forță pe brațe.

Târâre manechin

Târârea manechinului de 60 kg pe distanța de 10 m - forță brațe, musculatura posterioară bine dezvoltată.

Aruncarea de la 10 m

Aruncarea a două mingi de handbal de la distanța de 10 m la panoul de 1 x 1 m - necesită forța brațelor și dezvoltarea musculaturii spatelui, a brațelor (umăr, triceps etc).

Detentă pe verticală

Efectuarea unei sărituri până se atinge o minge de tenis suspendată la înâlțimea de 2.65m. Necesită detentă, forță explozivă, musculatura picioarelor.

Transport și schimb de jaloane

Transportul și schimbul celor 12 jaloane (două culori diferite) pe distanța de 20 m - necesită viteză de alergare, schimb rapid de direcție, concentrare bună în condiții de efort pentru a nu încurca culorile.

Proba sportivă pentru admitere în structurile M.A.I se desfășoară în conformitate cu Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 140/2016 (M.O.nr.562bis/9.07.2019) Un extras din acesta  poate fi studiat aici.

Inscrie-te si tu!

  Taxa simulare: 60RON sau GRATIS pentru cei care au abonament de antrenament.

  Telefon

  Data

  Ești major?
  DaNu

  *** Toate câmpurile sunt obligatorii